23 Mart 2012 Cuma

Mastürbasyon Teknikleri, Faydaları

Kadın ve erkeklerin anatomileri göz önünde bulundurulduğunda kadın ve erkeklerde mastürbasyon farklı şekillerde uygulanır.
 
Erkekler genellikle penislerini tutarak aşağı yukarı el hareketlerinde bulunarak orgazm olmaya çalışır. Bunun yanı sıra penise yapılan baskı erkeğin uyarılma süresine bağlı olarak değişebilir. Kadınlarda ise mastürbasyon çeşitlidir. Klitorisin uyarılması, vajinal uyarılma ve göğüs uyarılması kadınlarda uygulanan mastürbasyon yöntemleri arasındadır. 

Mastürbasyona ilişkin en büyük kaygı seks performasını olumsuz etkileyeceğidir. Buna karşılık uzmanlar mastürbasyonun cinsel performansı arttıracağına inanmaktadır. Mastürbasyon sayesinde erkekler boşalma eylemini kontrol altına alabilir ve kadınlar hangi pozisyonda orgazm olabileceğini mastürbasyon deneyimleyebilir.

Bunların yanı sıra mastürbasyon stresi azaltır, cinsel gerginliği azaltır, güvenli yöntemlerle orgazma ulaşmayı sağlar, uykusuzluğa iyi ve endorfin hormonunun salgılanmasına yardımcı olarak ağrı ve stresin azaltılmasına katkıda bulunur.

1 yorum: