24 Mart 2012 Cumartesi

Sekste Penis Boyu Önemli mi ?

Boyu” mu, “işlevi” mi sorusuna uzmanlar ne yanıt veriyor? Penis ölçüsünden dolayı orgazm olmakta güçlük çektiğini düşünenler ne yapmalı

İtalya’da bir mağazadan kemer satın almak istediğinizde size beden ölçünüzü sormazlar. Çünkü bütün kemerler kısalabilir ya da uzatılabilir özellikte olduğundan tüm müşterilere uyar.

İtalyan üreticilerin mottosu “Bir beden ölçüsü herkesin üstüne uyar”. Biz bu yaratıcı mottoyu cinselliğe uyarlayabilir miyiz dersiniz? “Bir ölçü herkesin içine uyar” desek?

Çok da yanılmış olmayız herhalde. Baksanıza, uzmanlar da “Belli bir ölçüsü olmalı” mitini yalanlıyorlar. Orgazma ulaşmakta güçlük çekiyorsanız, eşinizin penis boyunu suçlamayın!” diyorlar açıkça. Nedenine gelince…

Önemli olan boyu değil işlevi

Vajinanın alt 1/3’lük kısmı zengin bir sinir ağına sahipken, üst 2/3’lük kısmında sinir lifleri nispeten daha azdır. Bu nedenle alt 1/3’lük kısım dokunma, ağrı gibi duyaranlara karşı çok daha hassastır. Bu, penis uzunluğunun, kadının tatmin olmasıyla hiçbir ilişkisi olamayacağının göstergelerindendir. Penis, zengin sinir lifleri içeriği nedeniyle en çok vajinanın alt 1/3’lük kısmını uyarır.





İyi seksin anahtarı

Orgazm olmakta güçlük çekiyorsanız, bu “boyutsal” değil, “işlevsel” bir sorundan ileri geliyordur muhtemelen.

“Penis boyu” mitlerini ve bunun önemine dair inanışları bir kenara bırakırsak, “iyi seksin anahtarı kimyadır; uzunluk ya da genişlik değil” diyebiliriz.

Orgazma ulaştıran pozisyonları keşfedin

Seks hayatınızda bir sorun varsa, önceki ilişki deneyimlerinize dayanarak penis boyu kıyaslamasına giderek, sorunu şimdiki partnerinizin penis boyunun yetersiz oluşuna bağlamayın. Çünkü “İyi bir seks için penis boyu şu kadar santim olmalıdır” diyemez kimse.

Mevcut ölçüye göre, tıpkı kemeri belinize ayarlamanız gibi bir ayarlama yaparak, yani uygun pozisyonları yakalayarak seksten zevk alabilirsiniz.Elbette mutlu bir seks hayatı için partnerinizle konuşmanız ve hem sizin hem de onun hangi pozisyonlarda kendinizi rahat hissettiğinizi ve zevk aldığınızı paylaşmanız gerekir.

Yaratıcı olun

Standart seks pozisyonlarını ve sevişme alanlarını gözden geçirin. Tıpkı kemeri kendinize uydurmak gibi bunları nasıl seks hayatınıza uydurabilirsiniz, değerlendirin. Yaratıcı olun ve yeni alanlar keşfedin. Sandalye,
masa, yer, mutfak… Yeni nesneler katın. Yastıklar, seks oyuncakları, kayganlaştırıcı jeller… Bunlar sizin ve partnerinizin daha iyi bir seks için en uygun şekli bulmanıza yardım eder. Elbette tüm bunlara “seni seviyorum” sözcükleri katmak ve seksi müzikler eklemek, ”bitiş” çizgisine ulaşmanızı garantiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder