22 Mart 2012 Perşembe

İşte 10 Anahtar, Seks Sorusu !

Vücudumuza ve egomuza hak ettiği ilgiyi gösterip kendimizi tanımaya çalışıyor muyuz? Karşımızdakini etkilemenin anahtarı aslında bizde...

1.Soru: Seks konusunda gerçekte ne düşünüyorum?
Günümüzde, kadınların, kariyerleri, banka hesaplan ve seks hayatları söz konusu olduğunda çok güçlü olmaları bekleniyor. Ama eğer seksin utanç verici olduğunun öğretildiği bir ortamda büyüdüyseniz, bu tip mesajlar bilinçaltınızda hâlâ barınıyor olabileceğinden yatak odanızdaki bazı şeyler İyi gitmiyor olabilir. Seksüel bilincinizi oluşturmak için, seksle ilgili aklınıza gelen pozitif ve negatif mesajların listesini çıkartın. "seksi sadece kötü kızlar sever" cümlesi "Her kadın seksten zevk al-mayı hak eder"e dönebilir. Düşünce yapınızın bu şekilde değişmesinden sonra, aklınıza gelebilecek eski düşünceleri pozitif olanlarla değiştirebilirsiniz. Bu da, yatak odanızda eğlenceli bir oyuna dönüşebilir: Takıntılardan kurtulup arkasından seksi bir havaya girmek gibi.

2. Soru: Onun vücut hatlarını bildiğim kadar kendiminkileri de biliyor muyum?
Kadınların bir ağızdan dile getirdikleri şikayetleri genelde şu cümleden oluşuyor: "Klitorisimi bulamıyor". Erkek
lerden o özel noktayı bulmalarını bekliyoruz ama onları sıradan direktiflerden fazlasıyla yönlendirmemiz gerekmiyor mu? Dokunduğu şey, bir buzdağının sadece uç noktasıyken, asıl zevk noktanız daha derinlerde olabilir. Peki bu işin temeli nerede yatıyor? Hayatın içinde olduğu gibi, yatakta da ilk gördüğü şeye saldırmaması gerektiğini erkek arkadaşınıza öğretebilirsiniz. Unutmayın ki, dokunduğu bölgeye giden birçok sinir ucu olduğundan umduğunuzdan daha erken heyecanlanabilirsiniz. Bu da, rahatsız edici bir durum olabilir. Erkek arkadaşınızla yatakta daha büyük zevkler, yaşamak için, ondan önce siz nereye dokunması gerektiğini öğrenin ve kendi üzerinizde denemeler yapın. Bu arada vücudunuzda sadece bir noktaya odaklanmak da sizin yararınıza olmayacaktır. Çekinmeyin ve keşfe çıkın.

3.Soru: Doğru nedenlerle mi seks yapıyorum?

Sevdiğiniz biriyle yaptığınız kötü seks bir yana kendinizi kötü hissettiren seks apayrı bir şeydir, ikinci seçenek; sizi yatağa götüren sebeplerin, içlerinde bazı karışık mesajlar barındırmasından ibarettir. Son birkaç sefer yaşadığınız seks deneyimini ve neden seks yaptığınızı hatırlamaya çalışın. Asıl önemlisi, her seks deneyiminin kalitesini düşünün. Seks yapmanın en iyi sebepleri şunlar olabilir: Bağlılığınızı artırmak, kavga sonrası barışma isteği, düğün veya yıldönümü gibi özel bir günde kutlama, bebek isteği ve en basitinden arzuyla dolu olmanız... Seks yapmanın kötü sebepleri içinse şunları gösterebiliriz: Geceyi sizinle geçirmesini istiyor olmanız, bir kavgadan kaçmak istemeniz, sizi birinin sevmesine ihtiyaç duymanız ve eğer onunla yatmazsanız sizi terk edebileceği korkusuna kapılmanız. Seks motivasyonunuz basit ve sağlıklı olduğu müddetçe seksin daha iyi ve tatmin edici olacağını unutmayın.

4. Soru: Orgazma giden en kestirme yol nedir?

Şöyle düşünün: vücudunuzun en çok neresine dokunulması size doğal geliyor? Nasıl
bir hız veya baskıdan hoşlanıyorsunuz? Kafanızda canlandırdığınız ama hiç uygulamadığınız bir fanteziniz var mı? Eğer bu sorulara hemen cevap veremiyorsanız, biraz düşünmeye başlayın. Yatakta nelerden hoşlandığınızı biliyor olmak, bir başkasıyla beraberken zevk almanızı sağlayacak en önemli etkendir. Zevk duyacağınız yerleri keşfettiğinizde, bunu partnerinizle paylaşabilir ya da kendi başınızayken aklınızı bunlarla meşgul edebilirsiniz.

5.Soru: Yatakta onu özgür bırakıyor muyum?
Bu soruya cevabınızın evet olmasını umuyoruz. Ne kadar veriyorsanız o kadar almayı hak ediyorsunuz. Günümüzde kadınların çoğu, kendilerinden çok erkeklerin zevk almasının daha önemli olduğunu düşünüyor. Sevgiliniz sizi memnun etmeye çalışırken, aklınızda "Acaba ben ne yapsam da ona bana tattırdığından daha büyük bir zevk tattırsam?" diye bir düşünce dolanıyor olabilir. Partnerinizin yaptığınız şeylerden zevk aldığını fark ettiğinizde içinizde mutlaka bir tatmin duygusu oluşuyordur.Peki bu tatmin duygusunu onun da yaşamasıne ne dersiniz arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın!

6.Soru: Seks yaptıktan beş dakika sonra yüzüm neye benziyor?
Seks yaptıktan sonra yataktan kalkın ve aynada kendinize bir bakın. Yüzünüz kızarmış mı, aptal gibi mi yoksa mutlu mu gözüküyorsunuz? Yoksa kaşlarınızı çatıyor ve yüzünüzü mü buruşturuyorsunuz? Bazen beynimize değil, vücudumuza danışmamız gerekir. Seks sonrası beyin zevk alıp almadığınızdan emin olmasa da, sabahın 02:00'sinde aynadaki yüzünüz yalan söylemez. Eğer gördüğünüzden hoşlanmadıysanız yatağa dönün ve iyi bir uyku çekmeye bakın. Sabah olduğunda endişelerinizi erkek arkadaşınızla paylaşarak bir çözüm arayışına girebilirsiniz.

7.Soru: En zevk aldığım beş noktayı derecelendirebilir miyim?

Tam anlamıyla tatmin edici bir seks hayatı için, bir kadının iç çamaşırları altındaki bölge hariç, vücudundaki zevk noktalarını keşfetmesi gerekir. Araştırmalar, kadınların göğüs uçlarından, diz arkasındaki bölgeden veya kulak arkasından zevk alabileceğini gösteriyor. Bu sonuca bakarsanız, sizin göreviniz, elinizle veya bir tüy yardımıyla en zevk aldığınız en az beş noktanızı keşfetmeniz. Bunları bulup partnerinizle payaştıktan sonra yataktan hiç çıkmak istemeyeceksiniz.

8.Soru: Nasıl göründüğünden endişe ediyor muyum?

Vücudunuzda en değer verdiğiniz bölgenin görüntüsü, büyüklüğü veya kokusu ile ilgili takıntılarınız olabilir. Doktorların sıklıkla karşılaştığı sorulardan biri de, "Normal mi?" sorusudur. Kulağa çok ilkel gelebilir ama bir ayna alarak kendinizi incelemenizi öneriyoruz. Siz ne kadar görüntüsünden korkuyor olsanız da, aslında çok normalsiniz ve hatta çok beğeniliyorsunuz. Bunu, sevgililerinizle veya eşlerinizle konuşmuş olan doktorlar söylüyor. Erkekler ne düşünürse düşünsün, vücudunuzu sevmeyi öğrenmelisiniz. Kendinden emin ve en seksi iç çamaşırlarını giymiş bir kadına hangi erkek hayır diyebilirmi.

9.Soru: Vücudumla aram iyi mi?

Vücudunuz hakkında düşündükleriniz sekse olan ilginizi etkiliyor. Memnuniyetsizlik hali genelde doğum yapan kadınlarda gözüküyor. Araştırmalara göre gayet güzel ve sağlıklı bir cinsel
hayatı olan ve vücudunu çok beğenen bir kadın, doğum yaptıktan sonra vücudundan nefret edebiliyor. Göğüslerinin ve karnının aldığı şekilden dolayı kocasının ona dokunmasını istemeyecek noktaya gelebiliyor. Bu da, seksi göz ardı etmesinde etkili bir sebep oluyor. Böyle bir durumda, uzmanlar bir günlük tutmanızı ve o günlüğe her gün vücudunuzla ilgili güzel bir şey yazmanızı öneriyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalıp günlük tutan kadınlar, bir süre sonra vücutlarıyla ilgili yazacak bir şey kalmadığının farkına varıyor. Bunun sonucunda ise gerçeği kabul ederek vücutlarını takdir etmeyi ve onu olduğu gibi sevmeyi öğreniyorlar. Egzersiz yapmak da çok işe yarayabilir. Spor yapmanın sonucunda, vücudun ürettiği kimyasallar seks dürtüsünü uyandırıyor.

10. Soru: Bütün bunların yüzde 90'ını ona söyledim mi?

Konu, erkek arkadaşınızla konuşmaya geldiğinde size Önerimiz oldukça basit: Yatakta sizi nasıl delicesine seksten zevk alan bir kadına dönüştürebileceğini ona açıkça
anlatın ve son derece güzel olan vücudunuza hak ettiği ilgiyi vermesini ondan isteyin, Gittiğiniz restoranda garsondan bir bardak ılık suyu nasıl soğuk olanla değiştirmesini istiyorsanız, sevgilinizden de aynı rahatlıkta bazı isteklerde bulunabilirsiniz. İnanın, size istediğinizi ve hatta daha fazlasını verecek ve bu kendisini de çok mutlu edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder